Uzun Yürüyüş eylemi 3’ncü gününde “Bimre Xiyanet” pankartları ile devam ediyor

ESCHEDE – Bugün 3’ncü günü süren ve “Önder APO’nun Özgürlüğü İçin, Birlikte Serhildan” şiarıyla düzenlenen Uzun Yürüyüş eylemi, Eschede- Unterlüße arasında devam ediyor.

Sabah saatlerinde Celle’den tren ile yürüyüşün başlayacağı Eschede’ye gelen gençler, dün Alman polisinin halayı yasaklamasına rağmen, toplanma yerinde çektikleri halaylar ile yürüyüşün başlamasını beklediler.

Yürüşe başlamadan önce Bunteshaus üyesi Matze kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında önceki yıllarda yürüyüşün yapıldığı şehirde bir neonazi tarafından katledilen bir insanı anmak istediğini söyleyen Matze, “faşizme karşı birlikte ayaklanmamız gerek” diyerek Bi Hev Re Serhildan hamlesini benimsediklerini ve selamladıklarını ifade etti.

Yapılan konuşmanın ardından devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ve okunan Çerxa Şoreşê marşı ile Uzun Yürüyüş 3’ncü gün etabı başladı.

“Bimrê Xiyanet”

Faşist Türk devleti ile yaptığı işbirliği ve verdiği istihbarat nedeniyle PKK gerillalarının şehadetinde rol oynadığı için sürekli eleştirilen KDP, son zamanlarda Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne dönük yaptığı açıklamalar, Kürt gençleri tarafından öfkeyle karşılandı. Gençler hazırladıkları “Bimre Xiyanet” pankartı ile KDP’nin Kürt halkına karşı işbirlik ve ihanetçi politikasına son vermesini ve Kürdistan Özgürlük Hareketine yönelik yaklaşımlarında daha dikkatli olması gerektiğini belirttiler.
Türk devletine silah satan Rheinmetall fabrikalarına yürünecek

Gençler, tarihi boyunca faşist rejimlerle işbirliği yaparak onlara silah satan ve birçok savaş suçunda rolü olan Rheinmetall fabrikasına yürüyecek. Kürdistan’da da Türk devletinin gerçekleştirdiği savaş suçlarında askeri ekipman ve silah sağlayarak rolü bulunan Rheinmetall fabrikasının önünde yapılacak eylemde, bir miting gerçekleştirilecek. Ve yürüyüşün bugünkü etabı sona erecek.

Yürüyüşten sonra ise gençleri Celle’de yer alan Mala Êzidî’de yapılacak şehit anmasına katılacak gençler, daha sonra ise sinevizyon ve seminer etkinliği ile Uzun Yürüyüş eyleminin 3’ncü günü sona ermiş olacak.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert