“Irkçılığa karşı her yerde örgütlenelim” – Uzun Yürüyüş devam ediyor

CELLE – “Önder APO’nun Özgürlüğü İçin, Birlikte Serhildan!” sloganı ile başlayan yürüşün, ikinci günü büyük heyecan ile devam ediyor. Dün gençlerin sayısı yaklaşık 150 kişiydi, bugün yürüyüşe gerçekleşen katılımlar ile 200 kişiyi buldu. Saat 10.30’da başlayan yürüşe, saat 12.30 civarı kısa bir ara verildi. Kısa bir ara verdikten sonra yürüş saat 12.45 civarı devam etmeye başladı.

Birçok Avrupa ülkesinden yürüyüşe katılan Kürt ve enternasyonal gençlerin coşkusu, etrafa büyük merak ve moral yayıyor. Bugün toplamda 15 km yürüyecek olan gençler kararlı bir şekilde Önder Öcalan’ın özgürlüğü için sokaklarda olduklarını belirtiyorlar. Yürüyüşte zaman zaman, Almanca hazırlanan bildiriler de okunarak halk eylem hakkında bilgilendiriliyor

Saat 15 civarında gençler Celle’ye vardılar ve burada bir ara verdiler. Burada yemek yiyen gençler, daha sonra ise halaylar çekmeye başladı. Yemeğin ardında ‘Gemeinsam kämpfen’ (Birlikte Direnelim) örgütü bir konuşma yaptı. Konuşmada birlikte dayanışmanın önemini ve özgün kadın örgütlenmesinin önemine değindi.

Açıklamanın ardından gençler yürüyüşün kalan bölümünü yürümek üzere yola çıktı.

Alman faşistin katlettiği Êzidî genç Arkan, bıçaklandığı yerde anıldı

Eylemciler, yürüyüşün son bölümünde 7 Nisan 2020’de Almanya’nın Celle kentinde bir Alman faşist tarafından bıçaklanarak katledilen 15 yaşındaki Êzidî genç Arkan Hussein Khalaf’in bıçaklandığı yerde bir anma gerçekleştirdi. Khalaf ailesinin de katıldığı anmada, ırkçılığa ve faşizme karşı birlikte örgütlenme çağrısı yapan gençler, hiçbir şekilde ırkçı saldırılara tahammülleri olmadığını belirttiler.

Gençler, yürüyüşün ardından bugünkü son planlamaları olan, ‘asimilasyon’ konulu panele katılmak üzere etkinliğin yapılacağı salona geçti.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert