Alman silah fabrikası önünde eylem: Vardiyalar engelleniyor

KASSEL – Kürdistan’dan Yemen’e, Meksika’dan Afrika ülkelerine dünyanın birçok savaş bölgesindeki baskıcı rejimler için silah üreten Alman silah devi Rheinmetall’in Kassel kentindeki fabrikasının önünde sabah saatlerinden itibaren Kürt ve enternasyonalist gençler öncülüğünde sivil itaatsizlik eylemi başladı.

“Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlenen eylem fabrikanın vardiya değişim saatlerinde başladı. Fabrikaya giriş çıkışların eylemciler tarafından kapatıldığı eylemde, fabrikanın çalışması engelleniyor. Sayıları 200’e yakın Kürt ve enternasyonal eylemciler çeşitli pankartlar ve farklı maketlerle fabrika önündeki eylemlerini sürdürüyor.

Alanda çok sayıda özel harekat polisi ve fabrika üzerinde polis helikopter uçarken, eylemciler sık sık Kürtçe ve Almanca, “Alman Panzeri Kürdistan’dan Defol”, “Bijî Berxwedana Rojava” ve “Avrupa Finanse Ediyor, Türkiye Bombalıyor” sloganlarını atıyor.

Saat 16’ya kadar fabrika önünde eylemlerini sürdürecek olan aktivistler, 16’da Kassel Halitplatz’dan Königplatz’a kadar bir yürüyüş gerçekleştirecek.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert