Uzun Yürüyüş eylemi aynı kararlılıkla 2’nci gününde – Talep: Öcalan’a Özgürlük!

LEHRTE – Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek ve Devletlerarası Komplo’yu protesto etmek için her sene Kürt gençleri tarafından gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş eylemi, 2’nci gününde Almanya’nın Lehrte kentinde devam ediyor.

İlk günü büyük bir moral ile tamamlayan gençler, ikinci güne saat 08.30’da aynı moral ile başladılar. Birlikte kahvaltı yaptıktan sonra gençlerin bir kısmı halay çekerken, diğerleri tartışma yürüttüler. Sonrasında bütün gençler bir araya gelerek kısa bir toplantı alındı. Toplantıda yürüyüşün 2’nci gününe dair genel planlama aktarıldı ve olası provokasyonlara karşı gençler uyarıldı. Toplantı sonrası gençler yürüyüşün başlangıç noktasına geçtiler. Yürüşe başlamadan önce halaylar çekildi.

Uzun Yürüyüş eylemi 2’nci gün etabı olan Lehrte-Celle bölümü, 10.30’da devrim şehitleri anısına durulan saygı duruşu ve marşlarla başladı. Bir önceki günden daha coşkulu başlayan yürüyüşe katılım sayısı da arttı. Almanca ve Kürtçe sloganlarla Halklar Önderi Öcalan’a özgürlük istenirken, Türk faşizminin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi, Cenga Heftanîn direnişi selamlandı. Gençlerin eylemine evlerindeki insanlar alkışlarıyla destek verdi.

Yürüyüşün bugününde 7 Nisan 2020’de Almanya’nın Celle kentinde Alman faşistleri tarafından bıçaklanarak katledilen 15 yaşındaki Êzidî genç Arkan da anılıyor. Bu ırkçı saldırıya dikkat çekmek için, üzerinde Almanca, “Selbstorganisiert gegen Rassimus in Deutschland und überall (Irkçılığa karşı Almanya’da ve her yerde örgütlenelim” yazılı pankart açıldı.

Gençler, bugün Lehrte’den Celle’ye kadar 15 km yol yürüyecek.