Uzun Yürüyüş için geri sayım başladı

HABER MERKEZİ – Her yıl geleneksel olarak Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle düzenlenen Uzun Yürüyüş eylemi, bu sene 5-11 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Hannover şehrinden Hamburg’a, “Ji Bo Azadîya Rêber APO, Bi Hev Re Serhildan (Önder APO’nun Özgürlüğü İçin, Birlikte Başkaldır)” şiarıyla düzenlenecek.

Avrupa’da Kürt gençlerinin öncülüğünde 20 yılı aşkın bir süredir ‘Halklar Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ talebiyle düzenlenen Uzun Yürüyüş eylemi bu sene “Bi Hev Re Serhildan (Birlikte Başkaldır)” hamlesi kapsamında ele alınıyor.

Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, İsveç, İngiltere ve tüm Avrupa çapından yüzlerce gencin katılımının beklendiği Uzun Yürüyüş eylemi için eylem Tertip Komitesi ajansımız aracılığıyla bir açıklama yayımladı. Komite açıklamasında Türk devleti faşizminin Kürdistan’ın tüm bölgelerinde had safhaya çıktığı, Halklar Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derinleştiği bu dönemde yapacakları Uzun Yürüyüş eyleminin önemini vurgularken, tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri “Ji Bo Azadîya Rêber APO, Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla eyleme katılmaya çağırdı. Cenga Heftanîn direniş ruhuyla düzenleyecekleri eylem ile faşist Türk devleti ile askeri, siyasi ve ekonomik işbirliği yapan ve Kürt soykırımını destekleyen Avrupa devletlerine de mesaj vereceklerini belirten komite, “Kürt ve enternasyonalist gençlik olarak birleşecek; kapitalizme, faşizme ve sömürgeciliğe karşı büyük direnip büyük kazanacağız” dedi.

Avrupa’nın dört bir yanından gençlerin katılacağı Uzun Yürüyüş – Meşa Dirêj için gençler, 4 Eylül’de Almanya’nın Hannover şehrinde toplanacak.

Gün gün yürüyüş programı şöyle:

1.Gün: Hannover-Lehrte 2.Gün: Lehrte-Celle 3.Gün: Celle-Unterlüß 4.Gün: Unterlüß-Lüneburg 5.Gün: Lüneburg-Winsen-Luhe 6.Gün: Winsen-Luhe-Harburg

7.Gün: Harburg-Hamburg

Uzun Yürüyüş için hazırlanan afişleri A3 ve A5 formatlarıyla aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
A3: https://www.dropbox.com/sh/o4lyvhgmetgaaq7/AACGyMxCUFdi5-5aKNwty3ZOa?dl=0
A5: https://www.dropbox.com/sh/k58xmsm3dul2666/AACRwOPlRkmErfbjPrTrhOEka?dl=0