Pirbula’daki Gerilla eylemlerinde yaralanan korucular

HABER MERKEZİ – İşgalci Türk devletinin Heftanin bölgesindeki saldırılarına karşı Özgürlük Gerillaları etkili eylemler gerçekleştirerek büyük darbeler vurmaya devam etmekte. Saldırılara katılan bölgedeki korucular ise Gerilla eylemlerinden büyük darbeler almakta.

İşgalci Türk devleti Heftenin’e yaptığı saldırılarda korucularıda operasyon bölgesine getirerek saldırılarını genişletmeye çalışmakta. Ajansımızın edindiği görüntü ve bilgilere göre Heftanin saldırılarında öne sürülen korucular kendilerine mermi sıkarak operasyon bölgesinden çıkmaya çalışmaktalar.

Uludere bölgesinden getirilen korucuların geçtiğimiz günlerde Pirbula bölgesindeki Gerilla eylemlerinde Gerillaların hedefi olurken bir çok korucunun öldürüldüğü bilgisi HPG-BİM kaynaklarınca açıklanmıştı. Gerillaların eylemsellik gücünü gören korucuların operasyon bölgesinden çıkmak amacıyla kol ve ayaktan kendilerini yaralamakta. İşgalci Türk devleti çatışmaların bulunduğu bölgedeki korucuların yetmezliklerinden kaynaklı Bingöl ve Dersim bölgesinden de bir gurup korucunun getirildiği öğrenildi.

Bölgedeki yaralı korucuların işgalci Türk devletinin yöneticileri tarafından ziyaret edilmekte ve moral verilmeye çalışılmakta. Ulaştışığımız görüntülerde AKPi Şırnak Uludere Hilal Belediye Başkanı Cevher Benek Uludure’deki yaralı korucuları ziyaret etmekte. Cevher Benek 1992 yılında köy korucusu yapmakla beraber 1992-2009 yılları arasında Hilal beldesinde korucu başı görevini yapmıştır.