Almanyada ÖZEL – Enternasyonal genç: Önder Abdullah Öcalan’ın bizim için anlamı büyük

HABER MERKEZİ – “Önder APO’nun Özgürlüğü İçin, Birlikte Serhildan” şiarıyla 5-11 Eylül tarihlerinde Hannover-Hamburg arasında gerçekleştirilecek Uzun Yürüyüş eylemini, eylemin Hazırlık Komitesi’nden enternasyonalist genç Felix Weber ile konuştuk.

Yürüyüş hakkında kimi bilgiler veren Weber, Alman devletinin işgalci Türk devleti ile olan işbirliğinden, Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması ile faşizme karşı enternasyonalist mücadeleye kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Halim Dener ve Êzidî genç Arkan’ın katledildiği yerlere gideceğiz

Weber, 5 Eylül’de Hannover’de başlayacak yürüyüşün ilk gününde, 26 yıl önce ERNK afişini duvara yapıştırırken faşist bir Alman polisi tarafından katledilen Halim Dener’in vurulduğu noktaya, daha sonra ise Celle’de 7 Nisan 2020’de Alman bir faşist tarafından bıçaklanarak katledilen 15 yaşındaki Êzidî genç Arkan Hussein Khalaf’ın saldırıya uğradığı yerlere gideceklerini belirtti. Bu iki noktanın da önemli olduğunu belirten Weber, “Rotanın bu kısmında amacımız aslında polis şiddeti yaşanan noktalara giderek, geçen yıllarda gerçekleşen faşist saldırılara dikkat çekmek. Bunlar aslında dünyada gelişen faşizmden ayırmadığımız sembollerdir. Özellikle faşizmin dünyadaki bu gelişmesine dikkat çekmek istiyoruz.” dedi.

Yürüyüşün 2.gününde Nazi rejiminden Erdoğan’a, sürekli faşist rejimleri destekleyen Rheinmetall var

“Bundan sonra Celle’den Unterlüss’e gideceğiz, Unterlüss’te bildiğiniz gibi çoğunlukla Rheinmetall fabrikaları var. Rheinmetall, Almanya’nın en büyük silah fabrikalarından birisidir. Kuruluşundan bu yana hep faşist güçlerle birlikte çalışıyor.” diyen Weber, Türk faşizmine silah ve askeri destek sağlayan Rheinmetall’in bugün de faşist rejimlerle açık bir işbirliği içerisinde olduğuna değindi.

Alman devleti enternasyonal hareketler ile Kürt Özgürlük Hareketini birbirinden uzaklaştırmak istiyor

Yürüyüşün 3.gününde antifaşist ve feminist örgütlerin güçlü olduğu Lüneburg’a yürüyeceklerini söyleyen Weber, Alman devletinin KCK bayrağına benzediği için Antifa bayrağını yasaklamaya çalıştığını belirtti. “Aslında bu bayrağın yasaklanmasının amacı Kürt Hareketi ve enternasyonal hareketi birbirinden ayırmak. Son zamanlarda gerçekleşen bu birlik, sistem için kötü bir şey ifade ediyor.” diyen Weber, buna karşı Antifa’nın büyük bir direnişinin olduğu ekledi.

Önder Öcalan’ın bizim için büyük bir anlamı var. Onunla birlikte dünyayı usul devletlerden kurtarabiliriz

Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın tüm enternasyonalist hareketler için büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Weber, Öcalan’ın felsefesini, Demokratik Ulus ve Demokratik Konfederalizm perspektifini benimsediklerini dile getirdi. Weber konuşmasının devamında, “Problemimiz ulus devlet sistemi. Bu sistem her halk, her bireye milliyetçiliği, cinsiyetçiliği dayatıyor. Aslında onun mücadelesi özellikle buna karşı. Bizim için önemli arkadaşlar var, Şehîd Sara Dorşîn (Sarah Handelmann), Şehîd Bager Nujîyan (Michael Panser) gibi.. Hepsi Avrupalı’ydı, Abdullah Öcalan’ın felsefesini daha iyi anlamak istediler. Ona göre davranmak, ona göre yaşamak istediler. İşte bu yüzden sömürgeciliğe, emperyalizme ve kapitalizme karşı enternasyonalist mücadeleyi daha da büyüterek, Abdullah Öcalan’ın tekrar özgür olmasını ve bu tartışmaları kendisi ile yürütebilmeyi istiyoruz. Ve biz, onunla birlikte bu süreci devam ettirip, birgün bu dünyayı ulus devletlerden kurtarabiliriz.”

Uzun Yürüyüş Hazırlık Komitesinden Felix Weber, konuşmasını şöyle noktaladı:

Biz bu günlerde (Uzun Yürüyüş’te) sadece yürümeyeceğiz, aynı zamanda birlikte komünal bir şekilde zaman geçireceğiz, yaşayacağız. Günümüzü kendimiz organize edeceğiz.

[email protected] a bir e-mail yazabilirsiniz. Kaç kişi ile geleceksiniz, ne zaman burada olursunuz vb. Oradan biz size ulaşırız, yürüyüş bilgilerini daha ayrıntılı olarak oradan sizinle paylaşırız.
O zaman, 5 Eylül’de Hannover’de görüşmek üzere…

Bijî Serok APO!
Bi Hev Re Serhildan!

Uzun Yürüyüş için geri sayım başladı

sequence-01-00_01_30_11-still001-1024x576-6366706